Descriere proiect

Proiectul se va inchide incepand cu data de 1.11.2018. Nu mai primim carti de nici un fel. Nu avem alta recomandare unde aceste carti pot fi donate.

”Cărțile sunt o magie unică și portabilă”. – Stephen King.
”O bibliotecă depăşeşte orice alt lucru pe care o comunitate poate să-l facă în beneficiul oamenilor ei. Este un izvor nesecat în deşert.”– Andrew Carnegie
”Cartea trebuie să fie toporul care sparge gheața dinlăuntrul nostru.” – Franz Kafka

Misiunea proiectului:
Reînnoirea și/sau completarea fondului de cărți al bibliotecilor din România, prin posibilitatea comandării cărților, gratuit, de pe platforma online, în funcție de necesități. Cărțile puse la dispoziție în acest proiect sunt obținute din donațiile persoanelor fizice.

Prin proiectul Dă viață cărții tale! Asociația Tot Mai Verde, dorește implicarea comunității în sprijinirea bibliotecilor. Ce înseamnă acest lucru? Fiecare dintre noi achiziționează sau primește cărți. După câțiva ani, aceste cărți nu ne mai sunt de trebuință, uităm de ele și tindem să le lăsăm aruncate undeva într-o debara/beci. Aici timpul își va pune amprenta pe ele… Fiecare carte aruncată/abandonată înseamnă un copac care a murit degeaba… Dar înseamnă și moartea cărții… Haideți să respectăm copacul care a murit pentru ca această carte să existe! Haideți să facem ca această carte să își continue menirea ei pe lume.

În țara noastră, sunt biblioteci care nu au posibilități foarte mari de a-și lărgi fondul de cărți, la care să poată avea acces atât copiii cât și adulții din acele zone. Haideți să le donăm lor cărțile de care noi nu mai avem trebuință! Iar cărțile care, datorită specificului informațiilor pe care îl conțin, nu mai pot contribui la dezvoltarea culturii, noi, asociația Tot Mai Verde, ne angajăm să le preluăm și pe acestea și să le reciclăm, dându-le o nouă utilitate. Astfel ele nu vor muri!

Deasemenea, tot noi, Asociația Tot Mai Verde, punem la dispoziție bibliotecilor care au nevoie de cărți, o platformă online, de pe care acestea pot să aleagă din lista noastră de cărți, pe acelea de care ele au nevoie. Cărțile vor fi obținute cu titlu gratuit.

Ce poți face ca persoană:

  • Încearcă să nu arunci cărțile la gunoi! Donează-le nouă!
  • Contactează Asociația Tot Mai Verde pentru a veni să colecteze de la tine de acasă cărțile pe care nu le mai folosești. Aceste cărți pot ajunge la o bibliotecă care ar avea nevoie de ele!

Ce poți face ca bibliotecă:

  • Vei putea căuta cărțile dorite în funcție de autor, categorie, ISBN;
  • Vei putea comanda online cărțile dorite, prin platforma online pusă la dispoziție de asociația Tot Mai Verde;
  • Vei putea beneficia de acces pe platformă. Accesul se face după procesul de autentificare, iar autentificarea se va face pe bază de utilizator și parolă. Pentru aceasta trebuie să ne contactați.
  • Cărțile comandate au prețul de 0 (zero) lei.

NOI Asociația Tot Mai Verde:

  • Vom sorta cărțile primite din donații
  • Vom pune la dispoziție platforma online bibliotecilor pentru a comanda cărțile dorite
  • Vom răspunde comenzilor și solicitărilor primite de la populație și de la biblioteci
  • Vom trimite cărțile comandate către biblioteci

De ce toate acestea? Pentru că vrem o planetă Tot Mai Verde!

”Nu vom salva tot ce ne-ar plăcea să salvam, dar vom salva mai mult decât dacă n-am fi încercat deloc” – Sir Peter Scott.